Archieffoto Gerhard Christenhuis
Archieffoto Gerhard Christenhuis

Texelhopper: ophaaltijden minder flexibel

Laatste nieuwsberichten
Vaste gebruikers van de kleine Texelhopperbusjes kunnen vanaf maandag niet altijd op de gewenste tijden gebruik maken van het openbaar vervoer.

Dat bevestigt een woordvoerster namens de Texelhopper naar aanleiding van een vraag van de redactie. Voor de vaste gebruikers, volgens de woordvoerster zo’n 25 procent van het totale aantal door de kleine busjes vervoerde personen, heeft dit consequenties. “Op dit moment is er sprake van een verhoogde service. We rijden vaker dan strikt noodzakelijk en passagiers worden meestal al binnen een halfuur opgehaald. Dat heeft tot gevolg dat er vaak halflege busjes rondrijden. Dat is inefficiënt.”

“Om de ritten efficiënter in te kunnen richten, hebben we vaste gebruikers benaderd met het verzoek om ze een halfuur eerder of een halfuur later op te halen. Op die manier wordt de capaciteit beter benut. Het is tenslotte een proef, die we continu proberen te verbeteren.” De woordvoerster verzekert dat de twee pijlers van de proef overeind blijven. “De ritten sluiten aan op de boot en wie een uur van tevoren belt, is verzekerd van vervoer.”