Fragment van het Groot Mannenkoor Noord-Nederland
Fragment van het Groot Mannenkoor Noord-Nederland Foto: aangeleverd

Groot Mannenkoor komt naar Burghtkerk

Kunst & cultuur

Het Groot Mannenkoor Noord-Nederland geeft op zaterdag 18 mei een concert in de Burghtkerk. Het koor komt uit Heerenveen maar heeft een tiental deelnemers van Texel. Jaarlijks geeft het een concert in de monumentale kerk aan de Binnenburg.

Het mannenkoor bestaat uit negentig zangers en zingt onder leiding van de gepassioneerde dirigent Martin Mans. Het programma is een variatie van geestelijke liederen en klassiek en populair repertoire. De deelnemers van Texel brengen bovendien ook een eigen lied ten gehore. Aan het orgel en aan de piano zit Hugo van der Meij, die niet alleen het koor begeleidt, maar ook enkele improvisaties ten gehore zal brengen. Met dirigent Martin speelt hij ook nog een vierhandig pianowerk.

Projectkoor

Martin Mans boogt op een jarenlange ervaring met het dirigeren van mannenkoren. Van twee van zijn reguliere koren is hij meer dan dertig jaar dirigent, maar het Groot Mannenkoor Noord-Nederland is een projectkoor. “Het werken op projectbasis is een goede manier om zangers, naast het lidmaatschap van hun eigen koor, meer te laten zingen in een andere samenstelling. Dat is de opzet van dit projectkoor. Maar ook mannen die geen lid zijn van een koor, zijn meer dan welkom”, vertelt Martin Mans. Op zijn website kondigt hij steeds de nieuwe projecten aan. Voor het seizoen 2024/2025 staat een nieuw project op het programma en dat begint op 19 oktober. Daarna begint een project ter viering van 80 jaar bevrijding. Wie hiervoor belangstelling heeft kan zich opgeven kan via de website www.martinmans.nl.

Het concert van 18 mei begint om 15.00 uur. De toegang kost bij reservering € 12,50 en op de dag aan de kerk € 15. Kinderen tot en met 11 jaar hebben vrij entree. Reserveren kan op de website www.martinmans.nl of per tel. 06-25391903.