NIEUWS, TEXEL-PLAZA

OV-chipkaart keert op 1 mei terug

Door Frank Grootemaat
Gepubliceerd: Maandag 24 April 2017
4167 x bekeken
Na 2,5 jaar is de kogel dan eindelijk door de kerk: vanaf maandag 1 mei is de OV-chipkaart weer te gebruiken op de buslijnen 28 en 828. Dat laat Connexxion weten.

De standaardritprijs is onveranderd 3,- en reizen met de Texelhopperpas of een los kaartje blijft ook na 1 mei mogelijk. In de kleine hopperbusjes kan geen gebruik worden gemaakt van de chipkaart. Reizigers die vanaf aankomst op de veerhaven in Den Helder per bus naar het NS-station willen reizen, kunnen net als voorheen zonder een vervoerbewijs te tonen instappen. Dit geldt met ingang van 1 mei ook voor het omgekeerde traject (van het NS-station naar de veerhaven).

Er verandert niets voor thuiswonende Texelse studenten en uitwonende studenten met een ouder op Texel die in het bezit zijn van een Texelhopperpas met een studentenabonnement. Deze studenten scannen de Texelhopperpas gedurende de geldigheidsperiode van hun OV-jaarkaart en hebben onbeperkt recht op reizen met de lijnbussen en een elektronisch tegoed van vijftig ritten per maand op de Texelhopperbusjes.Deze studenten moeten dus niet inchecken met de OV-chipkaart, omdat anders 3,- wordt afgeschreven.

Niet-Texelse studenten met een OV-jaarkaart moeten wel inchecken. Zij betalen het vaste tarief van 3,-, maar kunnen dit bedrag via een restitutieformulier terugvragen. Kijk voor meer info op Texelhopper.nl.