Angelique en Theo de Ridder en Jos van der Gracht. (Foto: Eva Groot)
Angelique en Theo de Ridder en Jos van der Gracht. (Foto: Eva Groot)

Van der Gracht draagt schildersbedrijf over aan De Ridder

Laatste ondernemersberichten
Jos van der Gracht van Vandergracht Schilders heeft zijn bedrijf overgedaan aan voormalig werknemer Theo de Ridder en zijn vrouw Angelique. Na 51 jaar in het schildersvak houdt de routinier het voor gezien. Theo werkte al dertig jaar voor het bedrijf van Jos. “Ik ben blij dat Theo het overneemt: het bedrijf is bij hem in goede handen.”

Van der Gracht startte zijn eigen schildersbedrijf in 1986, nadat hij negentien jaar lang elders ervaring had opgedaan in het vak. De vakman kijkt terug op dertig mooie en enerverende jaren. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat Jos’ zoon de zaak over zou nemen. “Hij bleek in de horeca toch beter op zijn plek. Omdat ik geen andere opvolger op het oog had, heb ik in 2003 het pand in Den Burg verkocht en ben ik gaan wonen en werken vanuit mijn woning aan de Westerweg. Door natuurlijk verloop werkten we de laatste tijd met z’n drieën.”

Nu Jos in maart 66 jaar wordt, was het moment daar om zijn bedrijf te verkopen. “Ik heb Theo rond Pasen eens gevraagd of hij de zaak wilde overnemen, al was het eigenlijk de bedoeling om, na onze jarenlange samenwerking, sámen de deur dicht te trekken.” Toch bleek het, na enige tijd denken en overleggen, voor beide heren een logische stap. “Theo wist immers veel van het bedrijf en deed er naast de schilderwerkzaamheden al allerlei andere klussen bij, onder meer op administratief gebied. Daarbij kwam dat de klanten weten met wie ze te maken hebben: het enige wat er voor hen verandert, is het aanspreekpunt.”

Theo zal het bedrijf op dezelfde voet voortzetten: De Ridder Schilders kan worden ingezet voor het plaatsen van glas, allerhande schilderswerkzaamheden en voor wandafwerking, zoals behangen. “We kijken positief naar de toekomst: er is genoeg werk. Enkele van de grote klanten, die al even geleden van het vertrek van Jos op de hoogte waren, vroegen dan ook vrijwel direct waar ik dan heen zou gaan. Dat getuigt van vertrouwen in mij en het bedrijf.”

De Ridder Schilders - Schoorwal 19, Den Burg - T: 06 - 2204 3586