Foto: A Different Perspective/Pixabay
Foto: A Different Perspective/Pixabay

Huishouden zonder plastic; kan dat?

Laatste nieuwsberichten
Het is alweer eventjes mei en een van de thema’s, die aan deze maand hangt, is ‘Mei plasticvrij’. Misschien zal het niet helemaal lukken, plastic uit ons leven te bannen, maar een beetje minder is een mooi begin, zou je denken.

Elk jaar komt er in de wereldzeeën acht miljoen ton plastic bij. Een onvoorstelbare hoeveelheid. Plastic in zee kost miljoenen vissen, vogels, zeeschildpadden, zeehonden, walvissen en dolfijnen het leven. Het plastic dat in de zeeën terechtkomt, verteert niet. Het valt uit elkaar in steeds kleinere stukjes, die ook nog eens steeds giftiger worden. Door al die kleine deeltjes plastic in het water veranderen de oceanen in een plastic soep.

Voor veel gebruiksartikelen van plastic zijn alternatieven denkbaar. In de winkels worden plastic tassen niet zomaar meer meegegeven en we zien steeds meer ‘stoffen’ tassen. Maar we zien nog steeds veel plastic verpakkingen.

Wat denkt u? Kunnen we op den duur naar een huishouden zonder plastic? Wat doet u eraan om het plasticgebruik op zijn minst te verminderen? Breng uw stem uit in deze poll. Mocht u uw stem willen toelichten of uw medelezers een idee aan de hand willen doen, dan kan dat door een e-mail te sturen naar redactie@texelsemedia.nl.