De Ruyterplaats aan de Waalderweg (Foto: Edwin Boering)
De Ruyterplaats aan de Waalderweg (Foto: Edwin Boering)

Bedden Rebecca mogen niet naar Ruyterplaats

Laatste nieuwsberichten
Burgemeester en wethouders van Texel willen niet meewerken aan de verplaatsing van 62 slaapplaatsen vanuit hotel-brasserie Rebecca in De Waal naar het villapark De Ruyterplaats bij Den Burg. Daar zijn meerdere redenen voor.

Het plan is hotel-restaurant Rebecca aan het Hogereind te vervangen door een nieuw restaurant en woningen. De 62 hotelbedden wil men overdoen aan De Ruyterplaats, maar daarvan zijn er 34 in gebruik en de raad heeft bepaald dat de resterende 28 dan niet mogen worden verplaatst. Tegen die nieuwe bepaling, bedoeld om een einde te maken aan de ‘beddencarrousel’, liep Cees Hooijschuur onlangs al aan met zijn project Hotel De Cocksdorp aan de Kikkertstraat.

Niet de juiste locatie
Maar ook de verplaatsing van de 34 slaapplaatsen, die dan nog wel zou mogen, ligt moeilijk. De gemeente is er geen voorstander van, omdat De Ruyterplaats niet in een dorpskern ligt en evenmin in een concentratiegebied van recreatievoorzieningen. De slaapplaatsen mogen wel naar een andere plek, als maar aan deze eisen wordt voldaan.

Bedrijventerrein
Bij het plan aan het Hogereind lopen de initiatiefnemers ook tegen beperkingen aan. Er mogen wel woningen worden gebouwd, maar die moeten volgens de wet op honderd meter afstand van het aanpalende bedrijventerrein aan de Laagwaalderweg komen te staan. In het voorgelegde plan is dat niet het geval. Met een andere indeling van het terrein zijn er wellicht nog mogelijkheden.
Hotel Rebecca (Foto: Edwin Boering)