Foto: gemeente Texel
Foto: gemeente Texel

Jeugdclub De Koog partner in eilandse aanpak voor jeugd

Laatste nieuwsberichten
Jeugdclub De Koog en de gemeente Texel ondertekenden dinsdag een samenwerkingscontract. De Jeugdclub Texel wil meer activiteiten organiseren naar behoefte van de jeugd tot 14 jaar in De Koog. Hiermee gaan beide partijen een samenwerking voor in ieder geval een jaar aan waarbij de jeugdclub een financiële ondersteuning krijgt van maximaal 15.000 euro.

Wethouder Vlaming: “Het boeit me bijzonder om te zien dat een aantal betrokken ouders zich vrijwillig inzet om de Koogse jeugd een prettige tijd te bezorgen. Bovendien geven ze de jongeren de tijd en ruimte om zichzelf te ontdekken. Dat ze daarbij ook activiteiten ontplooien waarbij ouderen en jeugd elkaar ontmoeten, is helemaal mooi. Een mooi voorbeeld van een echte gemeenschapsgedachte.”

Aansluiting eilandse aanpak

De samenwerking draagt bij aan de eilandse aanpak voor de Texelse jeugd die vanuit deelname aan de IJslandse pilot in ontwikkeling is. De Jeugdclub De Koog is al een tijd actief voor de Kooger jeugd. Maandelijks worden er activiteiten voor de jeugd (en soms ook samen met ouders) georganiseerd waar goed gebruik van wordt gemaakt. Dit loopt uiteen van spelletjesavonden, klusmiddagen, knutselen, koken met en voor ouderen, excursies en een foto cursus. Omdat er behoefte aan meer activiteiten is voor de jongere jeugd, heeft de club een plan ingediend bij de gemeente.

Financiële bijdrage
De financiële bijdrage van maximaal 15.000 euro is bedoeld voor het uitvoeren van de activiteiten, de huur van een leegstaande ruimte (voorheen peuterspeelzaal) in het dorpshuis van De Koog, bedankjes voor vrijwilligers en andere zaken die direct betrekking hebben op de door de jeugdclub te organiseren activiteiten. De gemeente ondersteunt dit initiatief van harte. “Dergelijke activiteiten werken positief in de samenhang van het dorp en dragen bij aan het prettig en gezond opgroeien van Texelse jeugd”, aldus de gemeente. De gemeente Texel steunt dit initiatief als pilot. Het betreft een periode van één jaar. Na dit jaar wordt geëvalueerd en bekeken of en op welke wijze de pilot een vervolg krijgt.

Meer weten?
Voor meer informatie over de eilandse aanpak kunt u terecht op www.texel.nl. Ook verschijnt regelmatig (ongeveer 6x per jaar) een digitale nieuwsbrief. Aanmelding kan via www.texel.nl (zoekterm: IJsland). Heeft u vragen dan kunt u die stellen via ijsland@texel.nl.