Foto: Liselotte Schoo
Foto: Liselotte Schoo

Kook Atelier in Top 5 ‘Beste Nieuwkomers’ van Nederland

Laatste nieuwsberichten
Na het bemachtigen van de titel ‘Overall Winnaar’ tijdens Texel Culinair, werd restaurant het Kook Atelier afgelopen maandag 5e bij ‘The Fork Restaurant Awards’. Samen met 31 andere chefs was Joram Timmerman genomineerd voor de categorie ‘Beste nieuwkomer’ in Nederland.

Een met zorg geselecteerde jury, bestaande uit bekende culinaire namen, nomineerde 31 chefs voor ‘Beste Nieuwkomer’. Joram Timmerman werd in het voorjaar door collega chef-kok Jef Schuur genomineerd voor deze award. Joram: “Met een grote glimlach kijken we terug op afgelopen week. Wat een team effort! Een kroon op ons werk van het afgelopen jaar.” Jef Schuur: “Joram is onlangs voor zichzelf begonnen, en hier op Texel is dat niet eenvoudig. En dan maakt hij het zichzelf nóg moeilijker door heel duurzaam te werken. Zijn stijl is gebaseerd op de klassieke Franse keuken, maar wel met een Nordic inslag. Duurzaam, no waste en veel aandacht voor (zelf geplukte) lokale groente.”

Samen met zijn vriendin en zakenpartner Valerie Jongeneel, leerling-kok Mared Dijkstra, gastvrouwen Thera Tjepkema en Shari Schuurman, keukenmedewerker Helmi Tounsi, het gepassioneerde oproepteam en hun beider familie, heeft de chef deze twee titels in de wacht gesleept. “Dit doe je samen, met elkaar, voor nu en voor straks. We zijn dan ook blij met de toewijding van het gehele team en onze beide families, zij staan altijd voor ons klaar”, aldus Joram.

Nadat Valerie en Joram afgelopen jaar hun bedrijven hebben samengevoegd, is het tijd voor een volgende stap. Het koppel opent in het voorjaar van 2020 de deuren van hun boerderij op Oost. Valerie: “We zijn trots en enorm blij met deze twee prachtige titels. Zeker nu we zo bouwen aan de toekomst. We kijken ernaar uit onze droom op Oost met elkaar te realiseren.”