Afbeelding: Reddingsbrigades Nederland
Afbeelding: Reddingsbrigades Nederland

Texelse Reddingsbrigade organiseert workshop muizwemmen

Laatste nieuwsberichten
De Texelse Reddingsbrigade organiseert zaterdag om 10.00 uur een workshop muizwemmen op het strand van paal 20.

“Een mui is een stroming richting zee tussen twee zandbanken in. Die kan levensgevaarlijk zijn, maar het is mogelijk eraan te ontsnappen. Tijdens deze workshop, van maximaal één uur, zullen onze lifeguards uitleg geven over de gevaren van een mui en over het herkennen daarvan”, meldt de Texelse Reddingsbrigade. Tevens maak je tijdens de workshop, als de zee het toelaat, onder begeleiding van de lifeguards zelf mee wat een mui kan doen en hoe je jezelf in veiligheid kunt brengen.

Deelname is gratis en mogelijk voor iedereen vanaf tien jaar in bezit van zwemdiploma B. Aanmelden is verplicht en kan op de reddingsbrigadeposten bij paal 19, 20, 21 of 28, via T: (0222)-317321 of via E: info@trb.nu. Denk eraan zwemkleding mee te nemen. Ter plaatse douchen is niet mogelijk. Meer informatie is te vinden op I: www.trb.nu.

De Texelse Reddingsbrigade is gedurende de zomermaanden (week 27 t/m week 35) actief. Elk jaar worden de posten bij strandslagen 19, 20, 21 en 28 bemand met gediplomeerde bewakers. De Texelse Reddingsbrigade bestaat sinds 1984 en heeft circa 250 leden. Een groot deel van deze leden komt jaarlijks voor één of meerdere weken op Texel het strand bewaken.