De huiler op het strand. (Foto: Ecomare)
De huiler op het strand. (Foto: Ecomare)

“Ecomare moet strand kunnen afzetten bij dier in nood”

Laatste nieuwsberichten
Een meerderheid van stemmers in de poll op Texel-Plaza.nl, 68 procent van de 264 stemmers, vindt dat Ecomare de bevoegdheid moet krijgen om bij gestrande huilers een deel van het strand af te zetten.

Vorige week werd een zeehondenpup gesignaleerd aan de wadkant bij De Cocksdorp. De dierverzorgers hadden informatieborden geplaatst om voorbijgangers op afstand te houden, om de moeder de kans te geven in alle rust naar haar jong te gaan. Het jong werd echter niet met rust gelaten en is daarom tóch meegenomen naar de opvang.

“Altijd, het welzijn van dieren staat voorop”, vindt een lezer. Een ander zegt: “Ja hoor, gewoon afzetten. Met schrikdraad, misschien dat ze het dan leren.”

Ecomare is zelf ook vóór, maar heeft uiteraard toestemming nodig van de gemeente. “Hier wordt wel over gesproken, maar dat bevindt zich nog in een pril stadium, omdat het als onderdeel van landelijk overleg gebeurt”, liet een woordvoerster weten.

32 procent stemde tegen. “Mensen blijven attenderen maar afzetten gaat mijn inziens te ver. Er zijn ook genoeg mensen die lekker langs het strand willen wandelen en de huiler wel met rust laten”, aldus een lezer.