Meer dan een derde eet nog dagelijks vlees

Door Eva Groot
Gepubliceerd: Woensdag 13 Maart 2019, 15:32 uur
925 x bekeken
De Nationale Week zonder Vlees ging maandag 11 maart van start. De organisatie roept Nederlanders op een week lang geen vlees te consumeren. De redactie was hierop benieuwd hoe het staat met de vleesconsumptie van de lezers.


De organisatie van de actie vindt dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. 36 procent van de 324 stemmers, is het daar blijkbaar niet mee eens: de grote meerderheid eet nog zeven dagen per week vlees.

“Vaker een dagje geen vlees of vis eten, is een kleine moeite met een enorm positieve impact op mens dier en milieu”, stelt de organisatie van de Nationale Week zonder Vlees. “Je bespaart bijvoorbeeld op de uitstoot van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering en watergebruik. Elke vleeseter die het volhoudt om gedurende één week geen vlees te eten, bespaart maar liefst 120 liter water, 76 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees.”

Daarna volgen 6 dagen en 5 dagen per week met respectievelijk 14 en 13 procent. Elf procent van de stemmers eet geen vlees; 5 procent eet één dag per week vlees, 4 procent twee dagen per week, 10 procent drie dagen per week en 7 procent vier dagen per week.

Via de website www.weekzondervlees.nl worden recepten gedeeld, is een lespakket voor scholen te downloaden en een lijst van deelnemende restaurants te vinden.