Het oude sanitairgebouw. (Afbeelding: Google Maps)
Het oude sanitairgebouw. (Afbeelding: Google Maps)

VVD en D66: “Sloop sanitairgebouw haven niet”

Laatste nieuwsberichten
De VVD en D66 roepen het college op het oude sanitairgebouw op de haven van Oudeschild niet te laten slopen. De partijen vinden dat het gebouwtje een opknapbeurt moet krijgen en dat er moet worden gezocht naar exploitatiemogelijkheden.

De sloop is voorgenomen in verband met de realisatie van een nieuw sanitairgebouw ten behoeve van de bruine vloot nabij de Waddenhaven en de sloop óf herbestemming van de oude toiletten. “Inmiddels is het nieuwe sanitairgebouw gereed: een prima investering. Wij hebben, kijkend naar het besluit van het college, echter steeds gedacht dat er nog een besluit zou vallen over het bestaande sanitairgebouw (sloop of herbestemming), maar recent werd duidelijk dat dit besluit in feite al genomen is: het college kiest voor sloop. En daar zijn wij het niet mee eens.” De opgebouwde reserve van €30.000,- willen VVD en D66 inzetten voor de uitvoer van de motie.

“Wij vinden dat op de plaats van het oude sanitairgebouw toiletten moeten blijven (inclusief een invalidentoilet). Onze gasten moet voldoende gelegenheid worden geboden tot het brengen van een toiletbezoek in de openbare ruimte. Winkels zijn niet altijd in de gelegenheid, of bereid, deze voorzieningen te faciliteren”, zo luidt de onderbouwing.

“Aangezien er op de haven ook veel andere gasten zijn, buiten de bruine vloot dus, en nabij de plaats van het oude sanitairgebouw, vinden wij het zonde als dit gesloopt gaat worden. Daarnaast sluit dit plan ook naadloos aan bij één van de expliciet in onze Programmabegroting benoemde doelen: ‘Voldoende openbare toiletten op het eiland verzorgen’.”

De partijen dienen de motie in tijdens de raadsvergadering van 27 februari.

De redactie is benieuwd naar uw mening. Oude sanitairgebouw op de haven slopen? Stemmen kan de komende week in de poll op Texel-Plaza.nl.