Afbeelding

IkPas: begint u het nieuwe jaar ‘fris’?

Laatste nieuwsberichten
IkPas is een jaarlijks in januari terugkerende actie in Nederland, waarbij de deelnemers tijdelijk geen alcohol drinken. De actie moet mensen bewuster maken van hun keuze om wel of niet te drinken.

“In Noord-Holland Noord drinken veel mensen alcohol”, meldt de gemeente. “Velen hebben onbewust een patroon aangenomen waarbij het vanzelfsprekend is vrijwel dagelijks meerdere glazen alcohol te drinken.”

“Meedoen aan IkPas doorbreekt vastgeroeste patronen en maakt alcohol niet meer vanzelfsprekend. Veel deelnemers van IkPas ervaren daarnaast positieve lichamelijke veranderingen. Meer dan de helft van de deelnemers voelt zich fitter, 40% slaapt beter, 20% valt af en 38% heeft geld bespaard. Ruim 65% van de deelnemers is zich bewuster geworden van de rol die alcohol in hun leven speelt, 43,5% heeft het gevoel een gewoonte te hebben doorbroken en 43,7% kan beter nee zeggen tegen alcohol.”

De 30-dagenactie beslaat bijna een maand: van 1 januari tot en met 30 januari. De redactie is benieuwd of 30 dagen geen alcohol drinken ook bij de goede voornemens van de lezers hoort. Doet u mee aan ‘IkPas’? Stem de komende week in de poll.

NB: Inschrijven voor de actie kan via www.ikpas.nl/inschrijven.