Foto: Eva Groot
Foto: Eva Groot

Altijd iets nieuws bij Brasserie Sluftervallei

Laatste ondernemersberichten
In de Brasserie van Landal Sluftervallei wordt zo veel mogelijk gebruikgemaakt van lokale producten. Marcus Weisz, manager food & beverage, zorgt er met een nieuw, fris bedieningsteam voor dat de gasten precies weten wat er op hun bord ligt, terwijl de koks worden uitgedaagd geregeld nieuwe gerechten te bedenken. “Werken in de horeca betekent passie voor eten en drinken. Het proberen en serveren van nieuwe dingen zorgt voor enthousiasme bij onszelf én de gast. Dat is toch prachtig?”

Marcus is pas vier maanden manager food & beverage bij de Brasserie, maar weet precies waar hij heen wil met de zaak. “Met een nieuw, fris team willen we gasten het complete plaatje bieden: meer beleving”, vertelt Marcus. “De wijnen worden aan tafel uitgeschonken en de medewerkers vertellen graag meer over de herkomst van de producten. We hebben een voorliefde voor lokaal: een koekje van Bakker Timmer, borrelhapjes van Peek, vis van de afslag en kwark van Novalishoeve. Wie een biertje bestelt, wordt eerst gevraagd of het een Texelse variant mag zijn. Momenteel hebben we bijvoorbeeld naast de standaard Skuumkoppe ook Texels Bock van de tap.”

Marcus is zelf geen Texelaar: hij komt van ‘de overkant’ en pendelt tussen De Cocksdorp en Hilversum. “Ik heb altijd in de horeca gewerkt en combineerde dat met mijn werk als stuurman op een olietanker. De horeca is mijn passie: een bedankje voor gasten naar huis gaan, daar doe ik het voor. Toen ik stopte met de binnenvaart, miste ik het water echter. Op Texel kan ik mijn liefde voor die twee combineren. Ik heb een bungalow op het park en in mijn vrije tijd ga ik naar het strand, bezoek ik andere horecabedrijven of ontdek ik waar de Texelse producten die we gebruiken precies vandaan komen.”

Wildseizoen
In de Brasserie wordt sinds een week gewerkt met de nieuwe kaart, waarop uiteraard veel lokale en seizoensgebonden producten prijken. “Het wildseizoen is ingegaan”, vertelt Marcus. “Op Texel is er dan geen wild, maar we combineren deze gerechten wel met bijvoorbeeld groenten van Texelse bodem.” Zo wordt het duo van wild zwijn en hert geserveerd met een Texelse pastinaakpuree en de krokant gebakken parelhoen met paddenstoelen van de Texelse Paddenstoelenkwekerij. De basis van andere vis- en vleesgerechten vinden wel hun oorsprong op Texel. Zo wordt er standaard vis van de afslag geserveerd, afkomstig van Texelse kotters. “Welke vis dit is, kan per dag verschillen”, vertelt Marcus: “Het ligt er maar net aan welke vis veel wordt gevangen: nu is dat de schol, maar er staan op dit moment ook mosselen op de kaart. Uitgangspunt is dat de vis verantwoord wordt gevangen.”

Streekmenu
Een nieuw concept bij de Brasserie is het Streekmenu, een driegangenmenu voor € 28,50 met in elk gerecht een eilandelement. Als voorgerechten zijn er de gefrituurde jonge geitenkaas of een proeverij uit de zee, als hoofdgerechten de gestoofde lamsprocureur of de risotto met shiitake en als desserts de boerenkwark met rood fruit of appeltaartijs met appelstroop. “Behalve lokale ingrediënten gebruiken, vinden we ook variatie in vlees, vis en vegetarisch van belang”, laat Marcus weten. “Daarom zijn er in het Streekmenu, maar ook in ons Verrassingsmenu, voor alle wensen opties.”

Verrassing
Het eveneens nieuwe Verrassingsmenu bestaat uit vier gangen en wordt eventueel – in geval van diëten, allergieën of onhoudbare nieuwsgierigheid – uitgelegd, maar mag ook een verrassing blijven. Het menu is optioneel zonder vis en/of vlees en wisselt vaak. “In de keuken staat ook een aantal leerling-koks”, vertelt Marcus. “Zij worden graag uitgedaagd en ik wil graag dat ze actief meedenken en proberen. Op die manier kunnen ook hun gerechten voor een tijdje in het verrassingsmenu rouleren. Dat houdt het voor de koks leuk, maar ook voor de gasten: sommige mensen komen vaak en genieten dan toch steeds van iets nieuws. Niemand wil drie maanden lang hetzelfde op de kaart. Werken in de horeca betekent passie voor eten en drinken: elke keer iets nieuws proberen zorgt voor enthousiasme bij onszelf én de gast.”

Feest voor kinderen
De Brasserie onderscheidt zich van andere restaurants op het gebied van service: in het restaurant bij de Sluftervallei is er plaats voor uiteenlopende gezelschappen, waaronder gezinnen, hele families en bedrijven of andere grote groepen. “Voor gezinnen en families met kinderen is hier dineren ideaal: er is vanaf het terras en vanuit het restaurant goed zicht op de spiksplinternieuwe speeltuin, er is een vernieuwde speelhoek en kinderen kunnen zelf hun eten uitzoeken in het Bollo-buffet.” Bollo, de mascotte van Landal, opent dagelijks om 17.15 uur het kinderbuffet. Er is een ruime keuze uit snacks, wraps, groentenspiesjes en desserts. “En als de kinderen uitgegeten zijn, is er genoeg vermaak: de ouders kunnen dan zelf natafelen en wat langer blijven hangen.”

De Sluftervallei is eveneens een ideale plek voor kinderfeestjes of bedrijfsuitjes: door het Fun- & Entertainment-team kan een ruim activiteitenprogramma worden opgezet en groepen kunnen terecht bij onder andere lasergamen of in de bowling – in combinatie met een lunch, borrel of diner in de Brasserie.

De Brasserie is 365 dagen per jaar geopend vanaf 10.00 uur voor koffie met gebak, lunch, een borrel met hapjes en het diner. Van de lunchkaart kan tot 17.00 uur worden besteld; de dinerkaart geldt vanaf 17.00 uur.

Brasserie Landal Sluftervallei
Krimweg 102, De Cocksdorp
T: (0222) 316 819
I: www.landal.nl/parken/sluftervallei



Website Brasserie Landal Sluftervallei: https://www.landal.nl/parken/sluftervallei