Foto: Jong Texelfonds
Foto: Jong Texelfonds

Endless Summer Festival krijgt €1.500,- van Jong Texelfonds

Laatste nieuwsberichten
Het Jong Texelfonds sponsort het Endless Summer Festival, dat op 22 september plaatsvindt op Strandpaviljoen Twaalf, met €1.500,-. “Het is voor ons echt motiverend als fonds”, zegt voorzitter Rodny Stolk. “Zulke enthousiaste jongeren met een goed idee, daar doen we het voor!”

Het festival wordt georganiseerd door Jasper Koertse, 16, en Axel Groszpietsch en Hannes Eelman, allebei 17. “De organisatie van het festival is ons profielwerkstuk”, vertelt Hannes. “We hadden alle drie geen zin in dertig kantjes schrijven. Dat vonden we saai. We hadden meer zin om iets te ondernemen.”

De OSG-leerlingen bedachten een duurzaam festival en vroegen hun werkgever, Steven van Vliet van Strandpaviljoen Twaalf, om medewerking. Van Vliet was enthousiast, en zo startten de jongens begin juni met de organisatie van een écht Texels festival waarvan de winst naar The Plastic Soup Foundation gaat.

“In eerste instantie maakten we het veel te groot. We wilden Jett Rebel uitnodigen en andere grote artiesten. Maar dat was te duur. Na een gesprek met de Rabobank besloten we het klein te houden: Texelaars gaan naar een festival omdat het gezellig is om er bandjes te zien, om een biertje te drinken met bekenden. De line-up is daarom nu vooral Texels. Behalve de mystery guest. Ik kan alvast verklappen dat dat geen kleintje is.”

Al het gebruikte materiaal op het festival is biologisch afbreekbaar. Er wordt groene stroom gebruikt, het vlees, stoofvlees op friet, is biologisch en er is plastic soup van de Texelse Soepketel. Het afval gaat in de composteermachine van Twaalf: bezoekers kunnen een paar dagen later hun afval als compost komen ophalen.

Er zijn 500 kaarten beschikbaar en wie naar het festival wil, moet ouder zijn dan 16: “We hebben uitgezocht wat de meeste winst oplevert, op welke doelgroep we ons dan moeten richten. Want hoe meer winst we draaien, hoe groter het bedrag dat naar The Plastic Soup Foundation gaat”, zegt Hannes.

Kaarten zijn voor €7,50 te koop bij strandpaviljoen Twaalf, bij Ziezo Fashion in Den Burg en bij de organisatoren via de social media-accounts. Vrijwel alle muzikanten en het personeel werken vrijwillig mee aan het festival.