Afbeelding

“OSG financieel sterk, maar op andere vlakken minder”

Laatste nieuwsberichten
De commissie behandelde donderdagavond het jaarverslag en de jaarrekening 2017 van OSG De Hogeberg. Waar de commissieleden positief waren over de jaarrekening, die sluit met een positief saldo van €590.366,-, plaatste Remko van de Belt (PvdA) nog een kritische kanttekening met betrekking tot de school.


“De OSG is financieel sterk, maar er spelen ook andere zaken. Het gaat er niet beter op worden als wij blijven roepen dat het slecht gaat, maar met het oog op de toekomst, willen we de school graag meegeven goed te blijven communiceren. Met de huidige ouders, maar ook met ouders van toekomstige leerlingen. De OSG heeft meer dan ooit te maken met concurrentie van scholen aan de overkant. Ik raad de OSG dan ook aan eens op die scholen te gaan kijken: de OSG is nu te geïsoleerd”, aldus Van de Belt.

Het positieve resultaat van €590.366,- wordt volgens het college met name veroorzaakt door een hogere rijksbijdrage van €170.753,-, een hogere bijdrage uit het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs van €207.195,- (incidenteel), een toename van de overige baten ad. €102.459,- door niet-begrote detachering (incidenteel) en lagere personele lasten door lagere loonkosten en vrijval van dotaties (€125.548,-, incidenteel). Het voordeel zal worden toegevoegd aan de reserves.

Besproken werden ook de jaarverslagen en jaarrekeningen van De Bolder en de gemeente. Alle drie worden in de raadsvergadering van 18 juli als hamerstuk behandeld.

De jaarrekening van de gemeente heeft een voordelig resultaat van €1.446.852,-. De jaarrekening van De Bolder sluit met een positief resultaat van €35.000,-. Voorgesteld wordt om hiervan €20.000,- toe te voegen aan de reserve voor egalisatie van toekomstige nadelige resultaten en €15.000,- toe te voegen aan de reserve voor aanpassingen aan de laagspanningsinstallatie, ter dekking van kosten van noodzakelijke aanpassingen aan de elektrische installaties.