Afbeelding

Revalidatiezorg vanaf 1 januari op Texel

Laatste nieuwsberichten
Vanaf 1 januari 2018 kunnen Texelaars op het eiland revalideren. Dat schrijft het college van B&W in een informatiebrief aan de gemeenteraad. Nu vindt de revalidatieperiode nog plaats in verpleeghuis Den Koogh in Den Helder. Zorgorganisatie Omring besloot het college tegemoet te komen in deze wens en werkt samen met Therapie Wolf om goede zorg te waarborgen.

Het college laat verder weten dat de wachtlijst voor verpleeghuiszorg aan de Hollewal stabiel is: rond de tien personen wachten op een plek. Op de wachtlijst staan mensen die nu nog thuis wonen en mensen die nu in de Gollards wonen.

Omring heeft laten weten de keuken in de Gollards te willen sluiten vanaf 2019. Omdat de Tafeltje Dekje-maaltijden daar worden bereid, wordt door een werkgroep onderzocht hoe de bereiding van de maaltijden kan worden gewaarborgd. In deze werkgroep zitten onder anderen Omring en Stichting Texels Welzijn.

De werkgroep zal begin 2018 met een voorstel komen. “Het uitgangspunt is dat de maaltijden op Texel worden bereid en dat er met verse ingrediënten wordt gekookt,” laat het college weten.