Jamila met haar oorkonde en het boek dat ze las. (Foto: Justin Sinner Pictures)
Jamila met haar oorkonde en het boek dat ze las. (Foto: Justin Sinner Pictures)

Jamila Segerink wint voorronde Voorleeskampioenschappen

Laatste nieuwsberichten
Op de Thijsseschool vond woensdag de voorronde plaats voor de Nationale Voorleeskampioenschappen. Jamila Segerink uit groep 8 won. Zij gaat door naar de volgende ronde. In die ronde strijden Texelse leerlingen om een plek in de regionale kampioenschappen. Na de regionale kampioenschappen volgen de provinciale kampioenschappen. De landelijke finale is op 23 mei 2018.

Jamila las een fragment voor uit de thriller Klem van Mel Wallis de Vries. De jury prees haar introductie en vond dat ze goed contact maakte met het publiek. Ook vond de jury het fragment goed gekozen: Jamila koos een fragment dat heel spannend eindigde.

Aan de voorronde op de Thijsseschool deden vier leerlingen mee. Goos van de Belt uit groep 7 las voor uit Harry Potter. De jury was onder de indruk van zijn woordenschat en hoe vloeiend hij de moeilijke zinnen wist voor te lezen. Cato van Overmeeren uit groep 7 las voor uit De Bollenbende van Manon Spierenburg. De jury prees Cato’s enthousiasme, ze wist duidelijk over te brengen hoe goed ze het boek vond. Britt Brandenburg uit groep 8 koos Flits, Vliegende Bliksem van Mirjam Oldenhave. De jury vond haar introductie, met plaatjes, sterk. Ook koos Britt niet één, maar twee fragmenten, waardoor de luisteraars een goed beeld van het boek kregen.

In eerdere edities haalden drie Texelse kinderen de provinciale voorrondes, ze werden alle drie tweede. Begin dit jaar was dat Heleen Landman, in 2015 Hannah van Sambeek en in 2004 was dat Mathijs Witte.

De Texelse kampioenschappen vinden begin 2018 plaats in de bibliotheek. De precieze datum maakt de bibliotheek op een later moment bekend.
Goos van de Belt. (Foto: Judith Ploegman)
Britt Brandenburg. (Foto: Judith Ploegman)
Cato van Overmeeren. (Foto: Judith Ploegman)
Jamila Segerink (Foto: Judith Ploegman)