Foto's: KNRM
Foto's: KNRM

Vaartuig met lekkage: KNRM rukt uit

Laatste nieuwsberichten
De bemanning van KNRM-station Oudeschild rukte vrijdagmiddag even na 13.30 uur met reddingboot Cornelis Dito uit voor een vaartuig met lekkage bij de Razende Bol.

Ter plaatse bleek het te gaan om een klein zeilscheepje, genaamd Kobbe. Het bootje was tijdens laagwater aan de grond gelopen. Een van de twee kimkielen was beschadigd, waardoor het bootje water maakte. De KNRM besloot terug te keren naar de haven en bij hoogwater te proberen Kobbe, zonder verdere schade te veroorzaken, los te trekken.

Aan het eind van de middag keerde de reddingboot terug naar de Razende Bol. Daar bleek dat de eigenaar van de boot zelf terug wilde varen naar Den Helder, ondanks het advies van de KNRM om langszij gesleept te worden. De KNRM ging akkoord, maar voer wel mee naar Den Helder.

In de havenmond van Den Helder werd de eigenaar, in overleg met de Kustwacht, tóch gemaand langszij gesleept te worden: het risico op zinken in de havenmond – met alle gevolgen van dien – was te groot. Cornelis Dito leverde het zeilscheepje hierop af aan de Westoever in Den Helder.

Na een lange actie was de Cornelis Dito om 21.30 uur weer teruggekeerd in het boothuis in Oudeschild.
Afbeelding