Advertorial

Eureka breidt uit en wordt Texel Zoo

Door Eva Groot
Gepubliceerd: Zaterdag 13 Mei 2017
5332 x bekeken
Eureka Vogelbush en Vlindertuin aan de Schorrenweg is sinds maart 2016 in handen van MariŽlle Blauw en Martijn Padberg. De ondernemers hebben het afgelopen jaar niet stilgezeten, maar zitten evengoed vol energie en toekomstplannen. Zo staat een aantal aanpassingen van de dierenverblijven op het programma en hopen MariŽlle en Martijn binnenkort uit te breiden met een scala aan kleine zoogdieren. Dan wordt Eureka ĎTexel Zooí en komt een droom uit voor de jonge ondernemers.

MariŽlle is oorspronkelijk Texelse, volgde een opleiding dierverzorging en werkte, voor ze bij Eureka terechtkwam, onder meer als dierverzorger bij Ecomare. Martijn komt uit Hengelo en verhuisde zes jaar geleden naar het eiland. Hij verzorgde vanaf dat moment roofvogelshows in Oosterend en werd bij Eureka gevraagd om zijn talenten daar te benutten, met een optie op overname van het bedrijf. Martijn en MariŽlle zijn sinds maart vorig jaar de trotse eigenaren van Eureka Vogelbush.

Na de overname hebben Martijn en MariŽlle veel werk moeten verrichten, onder meer om in aanmerking te komen voor een dierentuinvergunning. ďOok was er veel achterstallig onderhoud dat onze aandacht heeft gekregen, zowel voor als achter de schermen. Zo hebben we de bush opgeknapt en netter gemaakt en bestrating aangebracht op het terras.Ē

Bij Eureka Vogelbush zijn de vogels uiteraard de hoofdmoot, maar de dierenliefhebbers willen hun Ďaanbodí graag uitbreiden met kleine zoogdieren. De ondernemers zijn druk met het verkrijgen van de benodigde vergunningen. ďHopelijk mogen we binnenkort de eerste aapjes en stokstaartjes verwelkomenĒ, aldus MariŽlle. Enkele opossums (buidelratten) lopen al rond in een van de verblijven bij Eureka en in de tropische vlindertuin wandelen ook land- en waterschildpadden.

De tropische planten- en vogeltuin is dagelijks geopend van 9.30 tot 17.00 uur. Roofvogeldemonstraties starten om 14.00 uur (dinsdag t/m zondag).

Lees meer over Eureka in Texel dit Weekend.

Eureka Vogelbush - Schorrenweg 20, nabij Oosterend - (0222) 318 364 - info@eurekatexel.nl - www.texelzoo.nl
Reacties (0)