Foto: Henk Bollink, HAB Productions
Foto: Henk Bollink, HAB Productions

Proeverij van Texelse bieren en hapjes in De Koog

Laatste nieuwsberichten
Op zaterdag 22 april staat de Dorpsstraat in het teken van Texels bier. Bierliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de eerste editie van Proeflokaal De Koog. Van 13.00 tot 18.00 uur kunnen bezoekers acht verschillende Texelse bieren proeven met een bijpassend hapje. De proeverij wordt gehouden in diverse cafés en restaurants. De organisatie is in handen van Stichting H.E.K. en onderdeel van het programma van ‘De Koog leeft!’

De proeverij is niet alleen een kans om acht verschillende Texelse bieren in een andere omgeving te proeven, maar laat bezoekers ook kennis maken met verrassende bier/spijscombinaties. De proeverij brengt bezoekers langs Sjans, Onder de Pomp, De Kuip, De Jutter, Geen Idee, Genieterij ’t Plein en Eigeweis. De deelnemende horecagelegenheden hebben met zorg bijpassende hapjes geselecteerd: van kokkels op Spaanse wijze tot een kaasplankje en een bonbon.

“Naast de verrassende bier/spijscombinaties, is het bijzondere aan deze proeverij dat ieder biertje in een ander café of restaurant wordt geschonken. Het belooft een gezellige zaterdagmiddag te worden.” aldus Jeroen van Rossum, voorzitter van Stichting H.E.K.

De proeverij is alleen toegankelijk met een toegangskaart. Deze strippenkaart is goed voor acht bier/spijscombinaties. De kaarten kosten €20,- per persoon en zijn te verkrijgen in Restaurant Eigeweis. Bezoekers ontvangen een betalingsbewijs. Vlak voor het evenement zijn de kaarten af te halen bij het ID-loket richting de taxistandplaats. Er is maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Bij iedere locatie is tevens op vertoon van de strippenkaart een extra proefglaasje verkrijgbaar ter waarde van €2,50.

Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/dekoogleeft.

De Koog leeft!: http://www.facebook.com/dekoogleeft