Afbeelding

“Mogelijk geen plaats voor strandpaviljoens”

Laatste nieuwsberichten
Texels Belang heeft burgemeester en wethouders een spoedvraag gesteld inzake het beleid van het hoogheemraadschap (HHNK) ten aanzien van plaatsing van strandpaviljoens en strandhuisjes. De partij maakt zich zorgen omdat een paviljoenhouder op dinsdag te horen heeft gekregen dat er mogelijk geen plaats is voor zijn strandpaviljoen.

“In dit gesprek werd aangegeven dat er een grenslijn is vastgesteld waarachter het paviljoen moet staan, maar het paviljoen mag ook niet in de duinen staan. Op bepaalde plekken langs de Texelse kust is dan geen ruimte meer voor bebouwing, hetzij een paviljoen, hetzij strandhuisjes, hetzij een surfschool etcetera. Dit kan dus verstrekkende gevolgen hebben voor strandpaviljoenhouders, strandhuisjeseigenaren en in het algemeen voor het gebruik van het strand en het toerisme”, aldus Texels Belang.

Texels Belang wil graag van B&W horen wat het beleid is van HHNK voor de zandige kust van Texel zodat ondernemers, eigenaren en gebruikers weten wat er speelt, nu en in de toekomst.