Afbeelding

“Speelplaatsen krijgen facelift”

Laatste nieuwsberichten
De gemeente heeft de intentie om een aantal speelplekken voor de jeugd te moderniseren. Dit plan is vastgelegd in het visiedocument ‘Spelen op Texel’ dat binnenkort wordt besproken in de raadscommissie.

Volgens de gemeente is een groot deel van de speeltoestellen geplaatst in de jaren 1997 tot 2000. “Inmiddels zijn deze toestellen zo sterk verouderd en onveilig dat ze niet of slechts tegen hoge kosten te repareren zijn”, aldus de gemeente. Daarbij spelen ook demografische trends. “Het aantal kinderen op Texel neemt af, terwijl de afgelopen jaren nog speelplekken zijn gemaakt in nieuwe wijken.” De komende tijd gaat de gemeente samen met bewoners en dorpscommissies de speelplekken herschikken.

“Daarbij wordt vooral gekozen voor speeltoestellen met een avontuurlijke en natuurlijke uitstraling. Passend bij Texel.” Een nieuwe categorie die B&W benoemen zijn kinderen in de 12+ leeftijdscategorie. “Voor hen zijn er te weinig mogelijkheden voor beleven, bewegen en ontmoeten.” B&W denken in totaal jaarlijks €55.000,- nodig te hebben om de plannen tot uitvoer te brengen.

Wij zijn dan ook benieuwd wat de lezers van Texel-Plaza vinden van het idee om de speelplaatsen op Texel te vervangen en avontuurlijker te maken voor kinderen. Stem deze week in de poll op Texel-Plaza.