Afbeelding

Texelse vissers bakken vis voor kerstdiner daklozen

Laatste nieuwsberichten
Texelse-, Helderse- en Urker vissers hebben tarbot en schol ingezameld voor het traditionele kerstdiner voor daklozen in de ‘Victory Outreach Kerk’ in Rotterdam Zuid. Het diner is op vrijdagavond.

De vissers hebben de laatste maanden onder andere opvallend veel tarbot gevangen. Het teveel van deze vangsten dat in de netten terechtkomt gaat normaal gesproken weer overboord vanwege de strenge aanlandregels. Hierop heeft de actiegroep Eendracht Maakt Kracht (EMK) spontaan aangeboden om een bijdrage te leveren aan het kerstdiner voor daklozen in Rotterdam. “De hoeveelheid Noordzeevis is reeds gefileerd en zal op vrijdag door de vissers zelf naar Rotterdam Zuid gebracht worden alwaar eigen bakteams gereed staan om de vis op te dienen”, aldus EMK.

Met deze bijdrage aan het kerstdiner voor daklozen willen de vissers hun maatschappelijke betrokkenheid tonen en ook een signaal afgeven dat het met de hoeveelheid vis in de Noordzee wel snor zit. Volgens EMK staan onder andere de populaties van schol, tarbot, griet, rog en haai er uitstekend voor. “De vissers worstelen met toebedeelde hoeveelheden tarbot, griet en rog die veel te krap zijn, want de alledaagse praktijk op zee laat zien dat deze soorten er hartstikke goed voor staan. De vissers moeten moeite doen om ze te ontwijken en dat duidt dus op een positieve situatie”, aldus EMK.


EMK: http://www.vissersvoorvrijezee.nl