Foto: Frank Grootemaat
Foto: Frank Grootemaat

WiFi Texel: internet in alle uithoeken van het eiland

Laatste ondernemersberichten
Een slechte of helemaal geen internetverbinding: een grote ergernis van veel Texelaars en eilandbezoekers. Wie met dergelijke problemen kampt, komt al snel bij Olivier Schilling terecht. Met zijn bedrijf WiFi Texel zorgt hij voor snelle draadloze verbindingen, overal op het eiland.

Veel Texelaars kennen Olivier Schilling van zijn bedrijf MacOnly, Service & Support. “Op Texel word ik ook wel de Mac-dokter genoemd”, vertelt Olivier. “Als ik bij klanten ben, komt vaak ook de internetverbinding aan de orde. Regelmatig hoor ik dat die waardeloos is. Voor mij was het dan ook logisch om daarmee aan de slag te gaan. Sinds een jaar of drie bestaat WiFi Texel als onderdeel van mijn bedrijf, om hulp te kunnen bieden aan mensen die problemen ondervinden met hun internetverbinding.”

Volgens Olivier is overal op het eiland een goede verbinding mogelijk. “Moeilijke plekken zijn de uitdaging. Ik kijk altijd eerst naar de bestaande situatie en dan naar welk resultaat klanten willen bereiken. Vaak kan al het een en ander worden verbeterd door binnenshuis onnodige zaken weg te halen, zoals zogenoemde repeaters. Dat soort dingen maken het signaal zwakker. ‘Keep it simple’ is meestal het devies.”

Olivier draait zijn hand niet om voor creatieve oplossingen. “We zijn niet voor één gat te vangen. Het is meestal maatwerk. Ik zorg dat er een werkende WiFi-verbinding is. Al moet ik er een keer of zes voor terugkomen, dat maakt mij niet uit.” Voor de daadwerkelijke aanleg heeft Olivier een samenwerking met het bedrijf Rodin Connect uit Groningen. “Zij klimmen in masten en graven geulen, dat doe ik zelf niet, maar ik ben het aanspreekpunt. Ik heb de kennis van de lokale situatie en weet veel van zowel de computer als de verbinding.”

Lees meer over WiFi Texel in de krant Texel dit Weekend.

WiFi Texel – Olivier Schilling, Keesomlaan 6-A5, 1791 DC Den Burg,T: 06-22663033, E: info@wifitexel.nl , I: www.wifitexel.nl, Twitter:@WifiTexel

WiFi Texel: http://www.wifitexel.nl