Eindklassement Rabo Dorpencompetitie

Door Mikel Knippenberg
Gepubliceerd: Maandag 19 September 2016, 10:11 uur
1025 x bekeken
Na de dorpenrondes in Den Burg, Oosterend, De Waal, Oudeschild en De Cocksdorp kan het eindklassement opgemaakt worden van de Rabo Dorpenronde.


Er werd gestreden in vier categorieën: bij de jeugd, de recreanten A, de recreanten B en de wedstrijdrenners. Een overwinning tijdens een dorpenronde leverde per categorie 25 punten op. Bij de jeugd vergaarde Diederik Jimmink liefst 118 punten. Marit Bakker werd tweede met 102 punten en Jur van de Star werd derde met 78 punten. Bij de recreanten B wist Robert-Jan Appel 96 punten bij elkaar te sprokkelen. Dirk Barends pakte 54 punten en Marco Drijver 34. Bij de recreanten A fietste Rinus Wesselman 82 punten bij elkaar. Robert Boersen pakte 59 punten en Sverre Eschweiler 43.

De overallprijs bij de wedstrijdrenners ging naar Thijs Zuurbier met 96 punten. Hij reed niet alle dorpenrondes. Zo was hij afwezig in De Waal op 10 juli. Tóch vergaarde hij genoeg punten om Jordy Vinke (69 punten) en Dave Huisman (52 punten) voor te blijven. Vinke fietste zondag zijn laatste wedstrijd op de fiets en gaat zich nu richten op hardlopen. Voor de volledige uitslag zie ‘gerelateerde links’. Bijgevoegd een aantal sfeerbeelden van de Ronde van De Cocksdorp, de afsluiting van de Rabo Dorpencompetitie.
Formule 1-spel
Reacties (0)