Hopman Bokaal voor Boersen, Zuurbier wint criterium

Door Mikel Knippenberg
Gepubliceerd: Zondag 05 Juni 2016, 18:51 uur
5144 x bekeken
Robert Boersen ontving zondagmiddag de Frans Hopman Bokaal van de ouders van wijlen Frans Hopman. De prijs is vernoemd naar wielerliefhebber pur sang Hopman en is voor de eerste Texelaar in de recreanten A-klasse. Thijs Zuurbier won het criterium voor wedstrijdrijders. Jordy Vinke werd hierbij tweede.


“Het was een prachtige middag voor de wielersport op Texel”, aldus mede-organisator Jan-Nico van der Ploeg. “Bovendien zijn er geen grote ongelukken gebeurd en het weer deed natuurlijk ook een duit in het zakje van de wedstrijd. Al met al een topdag.” Er werd gestreden in maar liefst acht klasse’s. De wedstrijdklasse werd gedomineerd door Thijs Zuurbier, Jordy Vinke en Arie v/d Lee.

Bij de recreanten A was het Robert Boersen die won, voor Chantal Hendriks en Rinus Wesselman. Bij de recreanten B won Quinten v/d Born, Robert Jan Appel werd tweede. De wedstrijd bij de jeugd t/m 14 werd gewonnen door Diederik Jimmink , tweede werd Luuk Ensink voor Mart Bakker. Aan het begin van de middag bond de jeugd de strijd aan met elkaar bij de dikkebandenrace. Hierbij waren vier leeftijdsklasse’s: 6-7 jaar, 8-9 jaar, 10-11 jaar en 12-13 jaar.

Bij de leeftijdscategorie 6-7 jaar won Jan Huisman, voor Colin v/d Zwaag en Pieter Moerbeek. Bij de 8-9 jarigen won Sem Bakker, voor Wiebe Zoetelief en Jesse Zegers. In de categorie 10-11 jaar won Axel Huisman, voor Nina Bakker en Mats Eelman. Bij de laatste jeugdklasse van 12-13 jaar was Amber Huizinga de snelste. Bijgevoegd een sfeerimpressie van een mooie dag voor de wielersport op Texel.