Roparun: 530 kilometer avontuur

Door Mikel Knippenberg
Gepubliceerd: Woensdag 18 Mei 2016, 12:45 uur
4755 x bekeken
“Een topteam. Ik ben heel erg trots op onze Texelrunners”, vertelt teamkapitein Jan-Nico van der Ploeg maandagavond op de TESO-boot terug naar Texel.


Na afloop van de Roparun werden de 24 Texelse deelnemers feestelijk gehuldigd op de Rotterdamse Coolsingel en later die dag op het panoramadek van de Dokter Wagemaker in het samenzijn van familie en vrienden. Het Roparun-avontuur begon al op vrijdag 13 mei met het inrichten van de hoofdbus van TBO. Daarnaast werden twee kleinere busjes klaargemaakt voor het vervoer van de lopers van team A en B. “Elk jaar is het weer een hele onderneming om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt”, vertelt een enthousiaste Hans Westdorp, chauffeur van de grote TBO bus. De bus vervult tijdens de Roparun de rol van basiskamp waar de lopers van groep A en B wisselen, kunnen rusten en eten.

Op zaterdag 14 mei reisden de 24 Texelaars van de Texelrunners af naar de start van de Roparun in Paris Le Bourget. Een vliegveld ten noorden van Parijs. Samen met enkele honderden andere teams, die op verschillende momenten op zaterdag startten, vond om 21.46 uur de start plaats van deze 530-kilometer lange non-stop estafettetocht door Frankrijk, België en Nederland. De finish is op de Rotterdamse Coolsingel. “Van te voren hadden we aangegeven rond de 12,5 kilometer gemiddeld per uur te gaan lopen, dat is aardig gelukt”, aldus Jan-Nico. De lopers en begeleiders van Team A zouden als eerste starten voor een tocht naar Plailly, door onder andere delen van Paris-Saint-Denis. In Plailly zou Team B de tocht vervolgen (voor een persoonlijk verslag en een impressie van de route zie ‘gerelateerde links’).

Het volledige Texelse team bestond uit chauffeurs en kaartlezers van de kleine busjes, chauffeurs van de touringcar, fietsers, masseurs, lopers en teamleiding/catering/geestelijke ondersteuning. Dit waren: Jan-Nico van der Ploeg, Bea van der Ploeg, Ans Timmer, Mikel Knippenberg, Jan Vonk, Leen den Braven, Johan Bol, Hans Westdorp, Klaas Pieter Zuidewind, Ruud Vermeulen, Marcel Verbeek, Frank van der Linde, Carlo Witte, Michelle van Bennekom, Irene Drijsten, Pierre Bonnet, Koen van der Meer, Rick Siersma, Coen Schoonheden, Jan Frederici, Ger Vlaming, Martien Witte, Frits van der Gracht en Jan van Dijk. Ger Vlaming had zijn middenvoetsbeentje recentelijk gebroken en was mee voor geestelijke ondersteuning.

Voor een impressie van de route door Mikel Knippenberg, chauffeur van busje A, lees het gerelateerde artikel op Texel-Plaza.
Formule 1-spel
Reacties (0)