Afbeelding

Werkloosheid op Texel beduidend hoger dan vorig jaar

Laatste nieuwsberichten
Ondanks het feit dat Texel vorig jaar toeristisch gezien een goed jaar had, is het aantal eilanders met een WW-uitkering vergeleken met een jaar geleden flink toegenomen.

Het aantal WW-uitkeringen op Texel lag in februari 8% hoger dan een jaar geleden. Vorig jaar waren er in februari 307 Texelaars met een werkloosheidsuitkering en dit jaar ligt dat aantal op 331. Woordvoerder Erik Stam van UWV Noord-Holland Noord verwacht dat het aantal uitkeringen in 2015 het hele jaar hoger zal liggen dan een jaar eerder.

“Natuurlijk zal het absolute aantal de komende maanden afnemen, omdat het toeristische seizoen eraan komt. Het aantal werklozen is in de zomer altijd veel lager op Texel. Maar het is wel duidelijk dat de crisis op het eiland nog niet over is”, laat Stam weten.

Vorig jaar was het aantal WW-uitkeringen in februari ruim 7% lager dan de maand er voor, de afname ten opzichte van januari is dit jaar dus wat groter, zowel in percentage (dit jaar 10%) als in aantal (toen -24, dit jaar -40). Vorig jaar verstrekte het UWV in september, de maand met het laagste aantal uitkeringen, 148 WW-uitkeringen op Texel. Het aantal van februari 2014 was dus meer dan gehalveerd. “Ik voorzie dat dit jaar een vergelijkbare ontwikkeling te zien zal zijn, wellicht beïnvloed door een al dan niet mooie zomer”, aldus Stam.