Het aantal deelnemers viel wat tegen, maarhet enthousiasme was groot. Foto: Martin Baptist
Het aantal deelnemers viel wat tegen, maarhet enthousiasme was groot. Foto: Martin Baptist

Snertlopers genieten van verrassend parcours

Laatste sportnieuws
Enthousiaste reacties na afloop van de zaterdag gehouden Snertloop. Start en finish waren dit keer niet in café De Slufter, dat werd verbouwd, maar in ’t Hanenhuus, het clubhuis van de golfers bij De Krim.

“De meeste deelnemers lopen nooit in deze omgeving en kwamen op paden die ze helemaal niet kenden”, vertelt Simon Lap, die het evenement samen met Natascha van der Vis organiseerde. Enigszins afhankelijk van de afstand waarvoor ze kozen, liepen de atleten door de duinen, het strand tussen de Slufter en de vuurtoren en het Krimbos. Er waren vier trajecten: van 6, 10, 15 en 20 kilometer. “Vooral de 10 en 20”, waren erg populair.

Het weer zat erg mee. “Het was prachtig. Pas toen de laatste lopers binnen waren en aan de erwtensoep met roggebrood zaten, begon het te regenen.”
De Snertloop trok 41 deelnemers. Dat is minder dan de helft van het aantal in 2014, toen er 100 aan de start stonden. “We hadden nogal wat concurrentie. Vorig jaar deed er veel jeugd mee, maar nu was er een bijna compleet voetbalprogramma en dat scheelde heel wat deelnemers”, vermoedt Lap. “Gelukkig waren er ook mensen die niet meededen, maar hebben toegezegd tóch een bedrag voor het goede doel te storten.”

De netto opbrengst was €350,-. Deze gaat naar het Texelse Roparunteam. Dat loopt in het Pinksterweekend in estafetteverband van Parijs naar Rotterdam om geld op te halen voor kankerpatiënten.