Afbeelding

Texelhopper niet op boot; reizigers missen trein

Laatste nieuwsberichten
Zo’n veertig reizigers liepen vrijdagmiddag vertraging op, omdat de Texelhopper (lijn 28) te laat bij de veerboot arriveerde.

Het was volgens enkele Twitteraars behoorlijk druk in de bus. Omdat de OV-chipkaart niet meer kan worden gebruikt en veel reizigers een los kaartje dienden te kopen, arriveerde de bus verlaat bij de veerhaven. De bus kon daardoor de boot van 14.00 uur (vanaf Texel) niet meer op. De inzittenden stapten uit op het opstelterrein en konden nog wel aan boord gaan. “Uitstappen terwijl er auto’s vlak langs de rechterkant van de bus rijden (circa halve meter) is niet echt veilig”, twitterde @Eupeodes daarover.

Busmaatschappij Connexxion slaagde er niet in op tijd voor vervangend vervoer in Den Helder te zorgen. Tijdens de informatieavonden over de Texelhopper werd vorig jaar herhaaldelijk gemeld dat er in dit soort situaties wel tijdig vervangend vervoer zou worden geregeld. Enkele tientallen personen gingen vrijdag noodgedwongen per voet naar het station. Ze misten zodoende hun aansluitende trein.