Het pad werd zaterdag officieel geopend. (Foto: Erik van der Spek)
Het pad werd zaterdag officieel geopend. (Foto: Erik van der Spek)

Dirk Westerlaken geëmotioneerd bij opening Slag Loodsmanduin

Laatste nieuwsberichten
“Geweldig dat ik hier nu weer kan komen. Als kind speelde ik vaak in dit gebied, maar door mijn handicap kon ik hier niet meer komen. Met de aanleg van dit pad is dat nu veranderd.”

Dirk Westerlaken sprak vanuit zijn scootmobiel het 60-koppige publiek zaterdagmiddag toe tijdens de officiële opening van het hernieuwde pad naar de bunkers: Slag Loodsmansduin. Het eerste onderdeel van het uit elf deelprojecten bestaande Loodsproject, dat in en om Den Hoorn de komende jaren gerealiseerd wordt. Oud-Hoornder Westerlaken zorgde met zijn emotionele betoog voor een bijzonder moment op deze middag voor de vele aanwezigen.

Het programma startte zaterdag bij de ingang van De Geul(bij het nieuwe pad naar de bunkers), waar een gemêleerd gezelschap getrakteerd werd op een warm winters zonnetje. Een medewerker van strandpaviljoen Paal 9 trakteerde de aanwezigen op koffie, thee of warme chocolademelk.

Halverwege het pad werd door Dirk Vinke van het Texelfonds één van de twee, door het Texelfonds geschonken, zitbanken onthuld. De banken, vervaardigd door Novalishoeve, zijn een geschenk aan de Texelse gemeenschap ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van het Texelfonds.
Bij de bunkers gaf Bart Witte van Staatsbosbeheer een toelichting over hoe het nieuwe pad tot stand is gekomen. Witte benadrukte hierbij de samenwerking tussen verschillende Texelse partijen, die hierbij erg belangrijk was.

In de bunker werd de nieuwe website van Den Hoorn gepresenteerd. Op deze prachtig vormgegeven website staat heel veel informatie over ‘het bijzondere zuiden van Texel’, zowel voor de Hoornders zelf als voor bezoekers van Den Hoorn.
Na de officiële opening van Slag Loodsmansduin, toog een groot deel van het gezelschap naar De Diek in Den Hoorn, waar het tweede deel van het Loodsproject op het programma stond (zie volgend bericht).
Het pad is ook toegankelijk voor invaliden. (Foto: Erik van der Spek)
Dirk Vinke van het Texelfonds onthult de zitbank. (Foto: Erik van der Spek)
Dirk Westerlaken houdt een emotioneel betoog. (Foto: Erik van der Spek)
De groep belangstellenden was groot. (Foto: Erik van der Spek)