Dertig Deuce-leden op tennistoernooi Callantsoog

Door Edo Kooiman
Gepubliceerd: Woensdag 12 Augustus 2009
2111 x bekeken
Pascal Saal uit De Koog heeft voor de grootste verrassing gezorgd bij het jeugdtennistoernooi in Callantsoog.


Nadat hij in de categorie tot en met 10 jaar de eerst geplaatste speler had verslagen, won hij ook verrassend de finale.

Liefst dertig Deuce-jeugdleden hadden zich ingeschreven voor het toernooi. De gezelligheid en gastvrijheid op het toernooi zorgden ervoor dat veel Texelse gezinnen een week in Callantsoog verbleven.

Velen zaten op de camping van oud-voetbalinternational Hugo Hovenkamp.

De organisatie had in veel categorieën gekozen voor een ‘poule-vorm’ waardoor deelnemers meerdere wedstrijden speelden. Judith en Marco Kikkert, Reindert Wijker, Bram de Ruijter, Andra Kager en Elleke van Heerwaarde streden in de jongste categorie.

Danilo Griffioen won met zijn dubbelpartner Kayne Brieko de dubbel in de klasse jongens tot en met tien jaar.

Ook verrassend was de finaleplaats voor Britt Polderman bij de meisjes t/m 10 jaar. Als ongeplaatste speelster mocht ze in de finale uitkomen, waarin haar tegenstander helaas iets te sterk was.

In een ‘driesetter’ moest het Texelse talent het onderspit delven.

De laatste poulewedstrijd was bijna een aangelegenheid voor de familie Kilz. Drie gezinsleden speelden in de finale. Sterre en Stijn Kiltz namen het op tegen Silvie Koorn en Wessel Kilst. De partij werd gewonnen door Sterre en Stijn.

In de categorie t/m 14 jaar verloor Jesper List in de finale. Jesper Arkenbout werd ook tweede in de categorie t/m 17 jaar.

Sanne brand moest wegens een blessure opgeven in de finale ME 14.