Onderscheiden Roelie Bakker van vele markten thuis

Door Edo Kooiman
Gepubliceerd: Vrijdag 28 April 2006
1407 x bekeken
Er bleek ineens een serieuze gegadigde te zijn voor de bovenverdieping van het ouderencentrum De Buureton…


En Radio Texel had al eens laten blijken dat zij naar boven wenste te verhuizen.

Een prachtig argument om vrijdagmorgen Roelie Bakker-de Boer op het gemeentehuis uit te nodigen. Het oud-raadslid kwam echter niet om serieuze onderwerpen te bespreken, maar zij werd deze dag koninklijk onderscheiden.

De gemeente had zelf het initiatief genomen tot deze aanvraag.

Roelie Bakker runde samen met haar man tot 1994 een opticien- en juwelierszaak aan de Groeneplaats. Hierna hield zij zich bezig met verschillende vrijwilligersactiviteiten.

Zo is zij o.m. betrokken bij ziekenomroep De Lichtboei en zorgde ervoor dat zondags de kerkdiensten werden uitgezonden.

Ook bij de Lokale Omroep Texel is zij nog actief. Ze is vanaf 1995 vice-voorzitter van het dagelijks bestuur van de omroep. Vanaf 1968 tot 1989 was Bakker samen met de kosteres de ‘juf’ van de zondagschool en verzorgde de opvang van de kinderen.

Vanaf 1962 was ze bestuurlijk actief bij de Winkeliersvereniging Den Burg.

Later is daar de Folklorestichting uit voort gekomen en daar heeft zij in ieder geval tot 1989 meegeholpen bij de organisatie. Vanaf 1997 tot 2002 zat zij in het bestuur van de Bond voor Plattelandsvrouwen.

En vanaf mei 2003 is ze voorzitter van de Cliëntenraad van het Verpleeghuis. De meeste Texelaars kennen haar van de raad.

Bakker was vanaf 2002 lid van de Texelse gemeenteraad voor de fractie van Texels Belang. Nu zit ze nog in de steunfractie.