Hoofdredacteur-uitgever Job Schepers van bekijkt met genoegen het eerste exemplaar van de Activiteitenkrant
Hoofdredacteur-uitgever Job Schepers van bekijkt met genoegen het eerste exemplaar van de Activiteitenkrant Foto: Henk Cornelissen

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Nieuwe editie Texel Activiteitenkrant

Algemeen

De eerste Texel Activiteitenkrant van dit jaar is uit. De voorjaarseditie van de zevende jaargang gaat uitvoerig in op wat er op Texel is te beleven. Het is een prettig blad geworden, in het nieuwe uiterlijk waarin ook Texel dit Weekend wekelijks op de mat wordt gelegd.

Voor de gasten van het eiland staan er informatieve artikelen in, waarin de veelzijdigheid van het eiland aan het licht komt. Dat blijkt ook uit het aanbod van ondernemers, die zich uit de naad werken om het de Texelgangers naar de zin te maken. Het vakantiegevoel begint eigenlijk al op de boot en het straalt ook af van de Texel Activiteitenkrant, als je die daar in de hand neemt. Overigens kan het ook voor de Texelaars zelf nuttige informatie bevatten, want zij zijn lang niet allemaal overal op het eiland al geweest.

De Texel Activiteitenkrant verschijnt twee keer per jaar in een oplage van 35.000 exemplaren. De editie wordt vandaag verspreid met het weekblad Texel dit Weekend en volgende week op de veerboot en op de vakantieadressen ten behoeve van de gasten van het eiland. Ook bevat het blad weer een handige fietskaart, met plattegronden van de dorpen daarbij.

De tweede aflevering van Texel Activiteitenkrant komt op 1 augustus uit. De Duitse versie – Texel 100% Deutsch – verschijnt één keer per jaar en wordt over twee weken verwacht.