Groep 6/7 van de Jozefschool na hun topprestatie met in het midden een trotse juf Marit.
Groep 6/7 van de Jozefschool na hun topprestatie met in het midden een trotse juf Marit. Foto: Pepijn Dros

Dit artikel is geschreven door
Pepijn Dros

Pepijn Dros is redacteur van onder meer Texel dit Weekend en de Vakantiekrant.

Groep 6/7 Jozefschool haalt ruim €8.700 op

Algemeen

Tijdens de ‘Zestig van Texel’ overhandigde juf Marit namens de kinderen van groep 6/7 van de Jozefschool een cheque van ruim € 8.500,- aan Jeroen van Veen. Net als Van Veen haalden de kinderen geld op voor het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. 

De kinderen van groep 6/7 kwamen in actie, toen ze hoorden dat een klasgenootje opnieuw getroffen was door kanker. De afgelopen weken hebben ze alles op alles gezet om zo veel mogelijk geld op te halen voor het Utrechtse ziekenhuis dat gespecialiseerd is in kinderoncologie. En dat is gelukt! Het streefbedrag van €500,- was al binnen één dag overschreden. Uiteindelijk is er maar liefst € 8.730,- opgehaald! 

Het idee van de kinderen was om het opgehaald bedrag tijdens de Zestig van Texel te overhandigen aan Jeroen van Veen. Van Veen verwierf landelijke bekendheid door een jaar lang dagelijks 10 kilometer te lopen om hiermee geld in te zamelen voor het Prinses Maxima Centrum. De finale van zijn actie vond plaats op Texel, waar hij tijdens de Zestig van Texel, maar liefst 120 kilometer op één dag liep. Uiteindelijk haalde Van Veen het astronomische bedrag van ruim twee miljoen euro op. De omstandigheden tijdens ‘De Zestig’ waren verre van ideaal. Ondanks een snijdende wind, slagregens en af en toe een bui hagel was vrijwel de gehele klas aanwezig om één kilometer op te lopen met Jeroen van Veen en hem het geld te overhandigen. Een prestatie van formaat, zowel van Jeroen van Veen als van de kinderen van groep 6/7.