NIEUWS, TEXEL-PLAZA

Doet u mee aan dry january?

Door Elisabeth Waverijn
Gepubliceerd: Woensdag 08 Januari 2020
2089 x bekeken
In het kader van goede voornemens: dry january, de hele maand geen alcohol drinken. Om daarbij steun te krijgen kon je je aansluiten bij IkPas: een initiatief om mensen te stimuleren over een bepaalde periode geen alcohol te drinken. Alle 26 GGD’s en 10 verslavingszorginstellingen in Nederland doen mee, met als doel het creëren van bewustwording om wel of niet te drinken. Meer dan 41.000 mensen hebben via de website IkPas laten weten dat zij meedoen aan de periode van 30 dagen geen alcohol.

Een aantal maanden geleden kwam uit een onderzoek van Afkickkliniekwijzer.nl naar voren dat Texel op nummer 7 staat op de lijst van gemeentes in Noord-Holland waar procentueel de meeste mensen wonen die overmatig alcohol drinken. Niet zo best. Wellicht is het geen slecht idee om deze maand te ontnuchteren na de feestmaand. Als u het deze keer heeft gemist, kun u altijd nog aansluiten aan de volgende IkPas. Vanaf 26 februari doen ze ’40 dagen geen druppel’. De redactie is benieuwd. Doet u mee aan dry january?

Stemmen kan een week lang in de poll. Wilt u uw stem onderbouwen of toelichten? Mail ons via E: redactie@texelsemedia.nl.