NIEUWS, TEXEL-PLAZA

Start bouw sporthal; prijsvraag voor naam

Door Eva Groot
Gepubliceerd: Vrijdag 12 Oktober 2018
2027 x bekeken
Bouwgroep Dijkstra Draisma is gestart met de voorbereiding van de bouw van de nieuwe sporthal. Woensdag werd de officiële aftrap gegeven door wethouder Sport, Sander van Knippenberg.

Als alles volgens planning verloopt, wordt de bouw volgens de gemeente in de zomer van 2019 afgerond. “Scholen en sportverenigingen kunnen dan de komende decennia op eigentijdse wijze sporten en bewegen. Deze sporthal zal ook een nieuwe naam krijgen. Het college van B&W schrijft daarvoor een prijsvraag uit.

Iedereen wordt uitgenodigd mee te doen aan de prijsvraag. Ideeën indienen kan tot 9 november door het formulier op de website www.texel.nl in te vullen. Er gelden twee voorwaarden voor de nieuwe naam: de uitstraling van de naam moet ‘Texels eigen’ zijn en de naam mag uit maximaal 20 tekens bestaan (incl. spaties). Voor de winnaar is een ‘sportieve’ prijs beschikbaar.

Van alle inzendingen wordt een eerste selectie gemaakt door de huidige wethouder Sport, Sander van Knippenberg, en voormalig wethouder Sport, Hennie Huisman. Vervolgens wordt er een shortlist opgesteld. Dat gebeurt door een panel dat gevormd wordt door de Texelse Sportraad, een selectie van OSG-leerlingen en het bestuur van de beoogde nieuwe stichting die de nieuwe sporthal gaat beheren. De definitieve naam wordt uit de shortlist gekozen door de gemeenteraad. Naar verwachting zal de nieuwe naam in het eerste kwartaal van 2019 bekend zijn.