Afbeelding

Afscheid: Schulpengat voor het laatst in de vaart

Laatste nieuwsberichten
De Schulpengat verlaat na 26 jaar trouwe dienst Texel. De veerboot vaart nog één keer, bij wijze van afscheid: op zondag 21 januari van 13:30 tot 20:00 uur vaart de Schulpengat voor het laatst tussen Texel en Den Helder, als extra boot. Belangstellenden kunnen op deze dag voor de allerlaatste keer meevaren.

De Schulpengat kwam op 18 februari 1991 in dienst als vlaggenschip van TESO. Het was het tweede dubbeldeksschip van TESO en kon 1750 passagiers en zo’n 240 auto’s vervoeren. Dit waren 500 passagiers en 50 auto’s meer dan voorganger de Molengat. De Schulpengat heeft als vlaggenschip gevaren tot de komst van de Dokter Wagemaker (2) in 2006.

De afgelopen tien jaar werd de Schulpengat voornamelijk gebruikt als reserveboot . Met de komst van het nieuwste schip van TESO, de Texelstroom, is het moment daar om afscheid te nemen.

De volgende bestemming van het schip is nog niet bekend. Een geschikte koper heeft zich nog niet aangediend. Een koper moet niet alleen voldoen aan de financiële voorwaarden, er worden ook eisen gesteld op het vlak van veiligheid en milieu. Daarmee neemt de kans dat het schip op duurzame wijze wordt ontmanteld toe. Waarschijnlijk verlaat de Schulpengat eind maart het eiland.