Robbert de Jong (rechts) overhandigt de voorzittershamer aan opvolger Jan Schouwstra (Foto: www.roundtexel.com)
Robbert de Jong (rechts) overhandigt de voorzittershamer aan opvolger Jan Schouwstra (Foto: www.roundtexel.com)

Nieuwe voorzitter Ronde om Texel

Laatste nieuwsberichten
De Ronde om Texel heeft een nieuwe voorzitter. Robbert de Jong heeft zijn functie als voorzitter volgens plan na vijf jaar neergelegd. Jan Schouwstra neemt de hamer per direct over.

“Ik ben blij dat we – ik deed dit niet alleen – vijf jaar geleden dit unieke evenement hebben kunnen redden”, laat De Jong weten. “Ik ben er ook trots op dat ik het evenement met een gezonde basis mag overdragen. Nieuwe inzichten, nieuwe energie, het is alleen maar positief. Tevens wil ik ook alle vrijwilligers en ‘rondepartners’ bedanken voor hun inzet en bijdrage.”

Veel zeilervaring
Jan Schouwstra is geen onbekende bij de ronde en in de catamaranwereld. Na een zeilcarrière op diverse catamarans is hij inmiddels een kleine twintig jaar betrokken bij de organisatie van ‘het rondje’. “Na het aftreden van Robbert, viel de ronde in een leegte die niet 1-2-3 opgevuld kon worden. Ook Sandra Koning stopte, als penningmeester. Ik heb eigenlijk helemaal geen tijd voor vergaderingen en overleg. Mijn transportbedrijf slokt al mijn tijd op! Toch ben ik toegetreden tot het bestuur en ik kan veel telefonisch af. Tot op heden gaat dat prima samen!

Met een lach over het strand
Het voorbestaan van de ronde staat hoog op mijn ‘to do’-lijstje. Ik vind het belangrijk dat eenieder het naar zijn zin heeft. Deelnemers, sponsors, handhavers, vrijwilligers, bezoekers; als iedereen met een lach over het strand loopt heb ik het naar mijn zin! En ook belangrijk voor mij is dat alle rekeningen betaald zijn na afloop van het evenement. Alleen zo kun je het voorbestaan waarborgen!”

De Ronde om Texel van dit jaar wordt gehouden op 27 juni; de start zal zijn bij Paal 17. Voorafgaand aan de ronde is er het Waves Festival met optredens van bekende artiesten als Danny Vera en Rowwen Hèze. Kaarten zijn verkrijgbaar op de websites www.roundtexel.com en www.wavesfestival.nl (zie in kolom hiernaast).

Website Round Texel: http://www.roundtexel.com