POLL: Zullen we zuinig doen met water?

Door Henk Cornelissen
Gepubliceerd: Woensdag 24 Juni 2020, 10:50 uur
311 x bekeken
Op verschillende plekken in Nederland gaan stemmen op voor een waterrantsoen; een beperkte hoeveelheid voor elk huishouden. Er is sprake van extreme droogte, vooral in het zuiden en oosten des lands, maar ook hier is maar weinig water gevallen tot op heden.

Texel heeft al standaard een beregeningsverbod voor de agrarische sector, want zoet oppervlaktewater is schaars op een eiland dat door zout water wordt omgeven. Er kan niets worden ingelaten en het is niet voor niets, dat men hier proeven wil nemen voor een ondergrondse opslag van zoet water, waarmee het regenwater, als we dat al eens zouden krijgen, wat langer vast kan worden gehouden. Helaas had het Waddenfonds er nog geen geld voor over.


Tips waterleidingbedrijven
Gelukkig wordt op Texel het drinkwater in twee leidingen aangevoerd van de vaste wal, maar het kan natuurlijk altijd gebeuren dat ook in de Kop van Noord-Holland wordt aangedrongen op matiging in het waterverbruik. In feite doen waterleidingbedrijven dat al, door het hele land, en ze geven er ook tips voor.

Wat doet u? Minder vaak het opblaasbadje vullen voor de kinderen? Zelf minder vaak in bad of onder de douche? Minder sproeien in de tuin?
Reageer in de poll op deze website; dat kan tot en met dinsdag. Wilt u uw stem toelichten, dan kan dat per e-mail aan redactie@texelsemedia.nl.
Formule 1-spel
Reacties (0)