1 juni terrassen open: gaat u?

Door Elisabeth Waverijn
Gepubliceerd: Woensdag 20 Mei 2020, 16:24 uur
1874 x bekeken
Zoals beloofd hoorden we dinsdagavond dat vanaf 1 juni de terrassen weer open mogen, weliswaar een beetje anders dan normaal, maar we kunnen weer buiten de deur een drankje drinken. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft protocol samengesteld, waarin staat hoe de horeca straks om moet gaan met de anderhalvemeter-regels. Het komt waarschijnlijk neer op kleine groepjes aan één tafel, op gepaste afstand van elkaar.


Er komt dus de nodige voorbereiding aan te pas bij de uitbaters die hun terras weer gaan openstellen. Ook klanten moeten zich aan de maatregelen houden. In De Koog en Den Burg wordt overdag een fietsverbod ingesteld in het winkelgebied. Hierdoor hebben ondernemers wellicht meer ruimte om hun terras uit te breiden, hierover wordt nog onderzoek gedaan bij de gemeente.
Daarbij moet wel in acht genomen worden dat het niet te druk wordt op Texel. TESO geeft aan dat het verkeer naar Texel toeneemt en gaat zondag voor het eerst weer een extra boot inzetten. De VVV heeft om de verspreiding van toeristen over het eiland te stimuleren een speciale app ontwikkeld, maar daarover is nog niet iedereen enthousiast.

Onze vraag aan jullie is deze week, kijken jullie er naar uit om weer naar het terras te gaan? Of blijven jullie voorlopig nog liever thuis, met de toenemende drukte?

Stemmen in de poll kan tot woensdag. Uw stem toelichten? Mail naar redactie@texelsemedia.nl.
Reacties (1)
Jan van der Star, Den Burg
20-05-2020, 16:24
ja, ik ga gelijk alle schade inhalen met m'n maten.