Afbeelding

Is app goed voor veilig recreëren?

Laatste nieuwsberichten
De VVV heeft een app aangekondigd als middel om de bezoekers van Texel, die langzamerhand weer in aantal toenemen, zo goed mogelijk over het eiland te spreiden. Voor inwoners en bezoekers is het dus van belang dat het nergens te druk wordt op het eiland. Daarom lanceert initiatiefnemer VVV Texel op woensdag 20 mei de ‘TexelMap’-app.

Toeristen zijn nodig voor de economie van Texel, die er voor zo’n tachtig procent van afhankelijk is. Ondanks de overbruggingsmogelijkheden, die door de overheid worden geboden, hebben bijna alle bedrijven op het eiland het zwaar, als ze al niet op omvallen staan. Voor hun voortbestaan en voor de instandhouding van de voorzieningen, waarvan iedereen – zowel de Texelaar als de toerist – gebruik kan maken, is het van belang dat er snel meer mensen naar Texel komen. Maar tegelijkertijd moeten volksoplopen worden voorkomen. Dat alle vergunning-plichtige evenementen tot 1 september zijn verboden betekent al iets, maar dan nog zijn er plekken waar ongewenst veel mensen samenkomen als dat niet wordt gereguleerd. Met behulp van de app kan door Texelaars en bezoekers worden bekeken waar het niet druk is op het eiland.

Wat vindt u? Gaat u zelf ook gebruik maken van deze app, die aanstaande woensdag wordt gelanceerd? Of vindt u dat te ver gaan en ziet u het zelf wel?

Stemmen kan de komende week via Texel-Plaza.nl. Uw stem onderbouwen? E: redactie@texelsemedia.nl.