Foto: Edwin Boering
Foto: Edwin Boering

Geen vergunning recreatie op boerderij

Laatste nieuwsberichten
De vergunning, verleend aan een boerenbedrijf in Den Hoorn voor het bieden van dagrecreatie, is door de gemeente ingetrokken. De reden is gelegen in vijf bezwaarschriften, die op advies van de bezwaarschriftencommissie gegrond zijn verklaard.

De ingetrokken vergunning betreft onder meer de inrichting van een pluktuin, het verstrekken van informatie over de plaatselijke geschiedenis, het bieden van gelegenheid tot fotografie en het tonen van landbouwgewassen. Die activiteiten zijn er al een tijdje op de boerderij op de hoek van de Rommelpot en het Lagewegje, en de gemeente wilde ze wel legaliseren, nadat een handhavingsverzoek was ingediend vanuit de omgeving. Maar het college moet nu erkennen dat het daarin onzorgvuldig is geweest.

Niet kleinschalig
Omwonenden en belangenorganisaties dienden met succes bezwaarschriften in. Volgens de commissie is het geen kleinschalige activiteit, ondergeschikt aan het boerenbedrijf, maar wordt dagrecreatie de hoofdactiviteit. Voor omwonenden valt overlast te vrezen en ook moet rekening worden gehouden met de gebruiksmogelijkheden van aanliggende gronden. Er is ter plekke geen parkeergelegenheid en het is ook niet gewenst dat die daar komt. Ook zijn detailhandel – in dit geval de verkoop van bloemen – en de reclame-uitingen daar niet toegestaan.

Bezwaren gegrond
De commissie heeft de bezwaarden hierin gelijk gegeven en de gemeente zal tegen bovengenoemde activiteiten moeten optreden, aangezien nu vast opnieuw op handhaving van de regels zal worden aangedrongen.