OSG druk met organiseren eindtoetsen

Door Edwin Boering
Gepubliceerd: Woensdag 25 Maart 2020, 13:08 uur
525 x bekeken
Onderwijsminister Slob maakte dinsdag bekend dat de centrale examens, waaronder ook het praktijkexamen vmbo (CSPE) niet doorgaan. Leerlingen krijgen op basis van de resultaten van hun schoolexamen het diploma. Volgens Corrie Eriks, waarnemend directeur-bestuurder van OSG de Hogeberg, is dat een ongekende maatregel, maar gezien de situatie waarin we ons bevinden, wel een verstandige. De schoolexamens gaan wel door.

“Het is op dit moment zeker niet saai”, bekent ze. “We leven met de dag en ook in de weekenden heb ik veel telefonisch overleg en volg ik de actualiteiten. Ik ben blij met die nieuwe maatregel van de regering om het centrale schriftelijk examen niet door te laten gaan. In de schoolexamens zitten alle voorwaarden om leerlingen te toetsen op hun kennis en niveau. Eigenlijk weet je gedurende het jaar al veel van leerlingen.”


Ze zijn er nog niet
“Wel is het zo dat door het wegvallen van het centrale examens bij leerlingen de indruk wordt gewekt dat ze er al zijn. Ik zie op sociale media sommigen al de vlag en schooltas buiten hangen, maar ik wil dat enthousiasme toch een beetje temperen”, waarschuwt de schoolleider. “Er is nog een laatste ronde te gaan in de schoolexamens en pas dan weet je echt hoe je ervoor staat. We zijn nu druk bezig die laatste ronde te organiseren. De school is in ieder geval nog gesloten tot 6 april. Het lesgeven is tot die datum op afstand.”

Mondeling op afstand
“In de week van 13 april starten we dan de schoolexamens tot aan de meivakantie. Ook hierbij hanteren we zoveel mogelijk afstand. Mondelinge examens die nu al gepland staan worden op afstand afgenomen en gaan gewoon door. Na de meivakantie starten we dan de tweede ronde schoolexamens. Schoolexamens die niet op afstand kunnen worden afgenomen schuiven we zo ver mogelijk naar achteren, waarschijnlijk is dat eind mei. De organisatie daarvan is afhankelijk van de dan geldende regels. Daarna volgen nog de herkansingen.”

Voorbereiding
Tot en met 10 april kunnen leerlingen nog aan de slag om zich goed voor te bereiden. Docenten zijn dan volgens het lesrooster beschikbaar. Uiterlijk 7 april zal het rooster van de schoolexamens bekend zijn. Voor die tijd neemt de school contact op met leerlingen (en hun ouders) die er op dit moment zo voor staan dat ze nog niet gaan slagen. Voor deze leerlingen is het dus van belang dat ze extra hard aan de slag gaan. Ouders en examenleerlingen zijn ook per brief geïnformeerd over de maatregelen.

Op de website van de school www.dehogberg.nl zijn alle zaken en precieze data terug te lezen onder ‘Actueel nieuws, School- en eindexamens’.
Formule 1-spel
Reacties (0)