Uitdehaag: nog geen reden tot optreden

Door Henk Cornelissen
Gepubliceerd: Woensdag 25 Maart 2020, 12:28 uur
1863 x bekeken
De burgemeesters in het land krijgen meer macht om de nieuwe bepalingen te kunnen handhaven. Dit omdat in het weekeinde is gebleken dat een aantal Nederlanders niet goed met de schaarse vrijheid, die ons nog wordt gelaten, om kan gaan. Maar Texels burgemeester Michiel Uitdehaag laat desgevraagd weten dat er op het eiland nog geen reden tot ingrijpen is geweest.

“De mensen houden zich hier goed aan de afspraken en er is nog geen aanleiding geweest om iets te sluiten”, laat hij via zijn woordvoerder weten.


Videoboodschap
Eerder in de week richtte Uitdehaag zich al met een videoboodschap tot de Texelaars, de mensen van de overkant die op Texel werken en de bezoekers van het eiland. Hij gaf aan, er moeite mee te hebben ‘dat we elkaar op straat niet tegenkomen’ en sprak zijn begrip uit voor de zorgen en de verwarring, waarin veel mensen momenteel verkeren.

Immuniteit
Uitdehaag is het eens met de aanpak van de regering voor het opbouwen van immuniteit en stelde dat Texel in dat opzicht in de pas moet lopen met de rest van het land; het zou niet mogen gebeuren dat Texel daarin achterloopt. Het virus heeft het eiland intussen bereikt en de burgemeester wenste degenen die er nu mee te kampen hebben of er nog door getroffen zullen worden, sterkte en beterschap.

Zijn boodschap was uiteindelijk, samengevat: “Houd elkaar in de gaten, spreek elkaar aan op de afspraken die gelden. Er komt een moment dat het voorbij is en dan moeten we samen verder. Laten we dat ook nu niet vergeten.”
Formule 1-spel
Reacties (0)