Archieffoto: Texelse Media
Archieffoto: Texelse Media

Moet Texel dan maar helemaal op slot?

Laatste nieuwsberichten
Door de coronacrisis is een situatie ontstaan die niemand van ons nog eerder heeft meegemaakt. De eet- en drinkgelegenheden, scholen en andere ‘voorzieningen’ zijn dicht en ons wordt gevraagd thuis te werken of anders op anderhalve meter afstand van elkaar te blijven.

We horen Texelaars zeggen dat de maatregelen nog niet ver genoeg gaan. Als niet heel Nederland op slot moet, dan toch zeker Texel, klinkt het. De gemeente gaat er niet meer over, het gezag ligt in dezen bij de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

Het ministerie van VWS verwacht niet dat Texel een uitzondering zal zijn op de rest van Nederland, ook niet als het eiland op slot gaat. “Hoogstens kan de uitbraak op Texel daarmee vertraagd worden. Wij pleiten er niet voor dat mensen zich op Texel gaan afzonderen. We roepen mensen op om sociale contacten te verminderen en de beste manier om dat te doen is door veel thuis te blijven. Tegelijkertijd belemmeren we reizen binnen Nederland niet, zo lang mensen sociale afstand bewaren. Als er te veel mensen naar Texel gaan of als de huisartsen op Texel de zorg niet meer aan zouden kunnen, zou dat een reden kunnen zijn om meer bezoekers te weren,” laat Tom Elbersen, woordvoerder van minister Bruno Bruins, ons desgevraagd weten.

Wat vindt u? Moet Texel op slot voor iedereen van de overkant? Of alleen voor toeristen, zoals de burgemeesters van de Waddeneilanden hebben gevraagd?

Stemmen kan de hele week op in de poll, u kunt uw stem toelichten per e-mail aan redactie@texelsemedia.nl.