Afbeelding

Meer regels B&B: is dat overdreven?

Laatste nieuwsberichten
PvdA Pro Texel heeft voor de gemeenteraad van komende woensdag een motie ingediend, met de bedoeling de verstrekking van ‘bed & breakfast’ (logies en ontbijt) te reguleren. Om het toerisme op Texel bloeiend en beheersbaar te houden, heeft de gemeenteraad besloten dat er geen toeristische bedden meer bijkomen, maar niet dat er een maximum aan B&B’s mag zijn.

“Iedereen die in een permanent huis woont, mag dus een B&B beginnen. Om uitwassen te voorkomen, willen wij betere regels”, zo leidt de fractie de motie in.

Nu zijn er al aardig wat regels aan verbonden, maar volgens de indieners heeft de gemeente te weinig middelen om op de naleving toe te zien. Het zou ertoe kunnen leiden dat woningen geheel worden verhuurd en daarmee aan het woningenbestand worden onttrokken. En dat is wrang bij de schaarste die er al is. Ook de veiligheid kan in het geding komen, als hulpdiensten bij een calamiteit niet weten hoeveel mensen in het pand verblijven. En er zou op de woonstraten meer parkeerdruk kunnen ontstaan. Een vergunningenstelsel ziet de fractie als een van de manieren om de vinger aan de pols te kunnen houden.

Wat vindt u? Moet de groei van B&B’s ook stoppen? Of is de actie van PvdA Pro Texel overdreven? Stemmen kan een week lang in de poll. Wilt u uw stem toelichten, dan kan dat per e-mail aan redactie@texelsemedia.nl.