Afbeelding: pixabay
Afbeelding: pixabay

Coronavirus komt steeds dichterbij

Laatste nieuwsberichten
In december werd het eerste geval van het coronavirus vastgesteld in de Chinese stad Wuhan. Inmiddels heeft het flink om zich heen gegrepen. Tot gisteren waren er al 81.000 gevallen in meer dan veertig landen. Nederland was nog onbesmet, maar misschien is het intussen anders geworden. Het virus had de Duitse staat Noordrijn-Westfalen, net over de grens met Nederland, al bereikt en de dreiging wordt steeds reëler.

Het is niet voor niets dat er maatregelen worden genomen om te voorkomen dat het virus zich blijft verspreiden. Op vele vliegvelden worden reizigers uit getroffen gebieden streng gecontroleerd. Op Schiphol is de controle nog niet zo streng. “Voor aankomende passagiers uit China is er, op verzoek van de overheid, op de schermen bij de bagagebanden een bericht om de alertheid te verhogen en te informeren wat ze moeten doen bij klachten”, is er te lezen op de website van de luchthaven.

Ook vroegen wij aan de gemeente Texel of er voorbereidingen worden getroffen voor een eventuele uitbraak in Nederland. Volgens haar hoeven we ons voorlopig nog geen zorgen te maken. Wel worden door de veiligheidsregio plannen gemaakt. Ook zijn medische professionals verplicht tot melding als zij denken dat een patiënt besmet is met het virus. Vanuit ons de vraag: maakt u zich er zorgen over, dat het coronavirus Texel zal bereiken?

Stemmen kan een week lang in de poll. Wilt u uw stem toelichten, dan kan dat per mail aan redactie@texelsemedia.nl.