(Foto: Tumisu/Pixabay)
(Foto: Tumisu/Pixabay)

Alzheimercafé in het teken van vakantie

Laatste nieuwsberichten
In de Buureton te Den Burg staat de bijeenkomst van Alzheimercafé Texel op dinsdag 25 februari in het teken van de vakantie. Kun je nog met vakantie als je partner dementie krijgt? Veel mantelzorgers twijfelen daaraan.

Het blijkt te kunnen, als je rekening houdt met de beperkingen die de ziekte met zich meebrengt en een paar alternatieve scenario’s maakt. In dit samenzijn worden over de mogelijkheden tips gegeven door ervaringsdeskundigen. Ook wordt uitleg gegeven over speciaal georganiseerde vakanties voor mensen met dementie. En er zijn alternatieven, voor het geval dat het echt niet meer gaat.

Inloop
De inloop is om 19.15 uur, waarbij Jaap van der Slikke aan de piano zal zitten en een kopje koffie wordt aangeboden. Het thema wordt om 19.30 uur aan de orde gesteld. Namens Geriant is Reinalda Slagter aanwezig. Daarna, rond 20.30 uur, worden hapjes en drankjes geserveerd. Wie hierover nadere informatie wil, kan daarom vragen per e-mail (r.slagter@geriant.nl of e.rijk@zorgring.nl) of bellen: tel. (0222) 312696.